VerzekeringKlik op bovenstaande logo om je scooter verzekering aan te vragen

Wanneer moet u uw scooter verzekeren?

In Nederland is het verplicht een motorvoertuig ten minste WA te verzekeren. Een scooter is ook een motorvoertuig, dus is een WA verzekering hiervoor verplicht. Deze verplichting gaat in zodra u het kenteken van de scooter op uw naam heeft gezet.

Waar tegen kunt u uw scooter verzekeren?

WA verzekering

Een WA verzekering dekt de schade die u aan anderen toebrengt. Dus als u een ongeluk krijgt en het is u schuld, dan betaald de verzekering de schade aan het voertuig van de tegenpartij. LET OP!! De schade aan uw scooter komt hierbij voor uw eigen rekening.

Diefstal verzekering

Naast de verplichte WA verzekering kunt u uw scooter ook tegen diefstal verzekeren. Word uw scooter gestolen dan betaald de verzekering de dagwaarde van de scooter als deze niet word terug gevonden. Word de scooter na diefstal terug gevonden, dan betaald de verzekering de schade tot aan de dagwaarde. Dit geld alleen bij diefstal. Voor de overige schades geld nog steeds de WA verzekering. Bij een diefstal verzekering is het altijd verplicht een 3 sterren ART 3 gecertificeerd slot te gebruiken. LET OP!! Bij diefstal moet u altijd 2 originele sleutels van het ART slot kunnen tonen. Dus geen bij gemaakte sleutels.

Casco of All Risk verzekering

Bij een casco of All Risk verzekering bent u niet alleen WA en diefstal verzekerd maar ook tegen schade die u door eigen schuld op loopt. Ook hierbij is het verplicht een 3 sterren ART gecertificeerd slot te gebruiken. LET OP!! Bij diefstal moet u altijd 2 originele sleutels van het ART slot kunnen tonen. Dus geen bij gemaakte sleutels. Zowel bij diefstal al casco/Al Risk verzekering geld een eigen risico dat afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij meestal tussen de € 100,- en € 200,- bedraagt.

Bij wie kunt u uw scooter verzekeren?

Bij uw eigen verzekeringsmaatschappij, maar ook via Brommercentrum. Wij kunnen u in contact brengen met de Enra verzekeringen. Deze maatschappij is een onderdeel van de Bovag en verzekerd alleen voertuigen.

Als u uw scooter niet verzekerd kunt u een boete krijgen van € 330,- plus € 7,- administratiekosten. Ook als u de scooter in de schuur zet.

De controle op verzekeringen word via het kentekenregister gedaan. U hoeft niet te worden aangehouden door een politieagent voor een boete. Dus verzeker u scooter zodra deze op uw naam staat. Indien u toch een boete krijgt en deze boete niet op tijd betaald, dan kan het bedrag oplopen tot wel € 1000,-.

Is er een mogelijkheid de scooter niet te verzekeren?

Ja, die is er. Het kenteken van de scooter moet dan geschorst worden. Dit kan op het postkantoor plaatsvinden.

Met een geschorst kenteken mag u niet met de scooter op de openbare weg komen
Aangemaakt op 2018-03-27 20:02:08, laatst aangepast 2018-03-27 20:02:08